Hvorfor ville noen ønske å kommunisere med ånder? Hva vil de oppnå med dette, hva betyr dette for dem så vel som for deres kjære hjelpere? Hvorfor skulle åndene ønske å «komme tilbake» og kommunisere til sine jordiske kjære? Hvilken type informasjon søker åndene å formidle til de av oss på jord planet?

Dette er bare noen av spørsmålene som folk spør om når det gjelder mediumskap og kommunikasjon med ånder. Det hele koker ned til ét grunnleggende spørsmål: Hvorfor? Hvorfor skal ånden i kroppen søke å etablere kommunikasjon med ånden ute av kroppen, og vise versa?

La oss undersøke noen av disse spørsmålene.

Først: Hvorfor søker åndene kommunikasjon, gjennom et medium? Kommunikasjon med ånder bidrar til å bringe sammen det som synes å ha blitt skilt og mistet, gjennom døden: kjærlighet og samspill med våre kjære. Vi søker kommunikasjon med ånder fordi vi ønsker å vite: at våre kjære overlever døden, hvis ja, hvor er de, og er de de samme menneskene som vi kjente og var glad i mens vi var sammen på jorden?

Mediumskap gir svar på begge disse bekymringene med et rungende JA.

JA, våre kjære overlever døden. De går til et sted som ikke er atskilt av avstand, men ved dimensjon. Og JA, de overlever, slik vi kjente dem på jorden. Det eneste de etterlater, gjennom døden, er den fysiske kroppen og jordiske skatter, alt annet går med dem.

Dette alene gir enorm komfort for sørgende. Og så fantastisk som denne åpenbaringen er, er det en enda mer fantastisk: vi også skal overleve denne flyktige erfaringen vi kaller døden.

Vårt arbeid med mediumskap har vist oss, tydelig, at å kommunisere med åndene kan være en enorm kilde til lettelse og healing.

På mange måter kan døden sammenlignes med en reise. Hvis du tar en tur til et fremmed land, eller flytter vekk fra dem du er glad i, hva ville være den første ting du gjør, når du ankommer din destinasjon? De fleste av oss ønsker å ringe hjem og la våre kjære vite at vi kom fram trygt. Slik er det med døden. Åndene ønsker å formidle til oss at de har gjort reisen og er OK. Mediumskap kan være denne telefonlinjen hvor slik kommunikasjon foregår.